Tuesday, January 09, 2007

The Vineyards.

The Vineyard is 16HA and is located in the villages Ziros, Katsidoni and Etia on 600-650m altitude. To its main part, the vineyard is self-cultivated with an average age of 35 years. Cultivation is done with absolute respect to environment in accordance to high standards of biological agriculture. Cultivation primarily includes local varieties such as Liatiko, Mandilari, Vilana & Thrapsathiri that produce Sitia’s VQPRD and VLQPRD red and white. Apart from those, one can find other international varieties
------

Ο αμπελώνας είναι 16 ΗΑ και βρίσκεται σε υψόμετρο 600-650 m., στα χωριά Ζήρος - Κατσιδόνι - Ετιά.
Η μέση ηλικία είναι 35 ετών και το μεγαλύτερο μέρος του είναι αυτόριζο.
Η καλλιέργεια γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της βιολογικής γεωργίας. Το μεγαλύτερο μέρος του, είναι, σχήματος κυπελοειδούς.
Κατά κύριο όγκο καλλιεργούνται γηγενείς ποικιλίες, Λιάτικο - Μανδηλάρι - Βηλάνα και Θραψαθήρι που δίνουν τα VQPRD και VLQPRD της Σητείας ερυθρά και λευκά. Παράλληλα υπάρχουν και διεθνής ποικιλίες.
------